Üniversitenizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma Merkezi (PDRAM) birimi için oluşturulan etik ilkeler, ulusal ve uluslararası kabul görmüş profesyonel standartlara dayanmaktadır. Bu çerçevede, Amerikan Psikoloji Derneği (APA) Etik Kuralları, Uluslararası Psikologlar Birliği (IUPsyS) Etik Kuralları, Avrupa Psikologlar Federasyonu (EFPA) Etik İlkeleri ve Türk Psikologlar Derneği (TPD) Etik Yönetmeliği temel alınmıştır.
- Gizlilik: Danışanların kişisel bilgilerini ve seans içeriğini, danışmanlık süresince ve sonrasında gizlilik ilkesine uygun olarak korumak. Yasal yükümlülükler gereği, bir danışanın kendine veya başkasına zarar verme riski olduğunda bu gizlilik geçerliliğini yitirmektedir.
- Dürüstlük: Danışanlarımızla olan tüm etkileşimlerde açık, doğru ve güvenilir bilgi sağlamak, yanlış yönlendirmelerden kaçınmak.
- Sorumluluk: Danışanlarımızın güvenliğini, sağlığını ve refahını ön planda tutarak, etik ve profesyonel standartlara uygun bir şekilde hizmet vermek.
- Bilgilendirilmiş Onam: Danışanlarımıza sunulan hizmetler hakkında yeterli bilgi vererek, onların bilinçli bir şekilde onam vermelerini sağlamak.
- Mesleki Yetkinlik: Alanında yeterli bilgi ve deneyime sahip olmak, sürekli olarak kendimizi geliştirmek ve uygulamalarda profesyonellik göstermek.
- Zarar Vermeme: Danışanlarımızın fiziksel, duygusal veya psikolojik açıdan zarar görmesini önlemek için her türlü önlemi almak.
- İnsan Haklarına Saygı ve Ayrımcılık Yapmama: İnsan haklarının evrensel değerler olduğunu kabul etmek. Bu doğrultuda, tüm bireylerin cinsiyet, yaş, etnik köken, din, engellilik durumu, cinsel yönelim veya diğer farklılıkları gözetilmeksizin adil, saygılı ve kapsayıcı bir hizmet sunmak.