Hakkımızda

Üniversitenin temel yapı taşlarından biri olan öğrenci dekanlığı, öğrencilerimizin üniversitede kaldıkları süre boyunca unutulmaz deneyimler yaşamaları için planlar geliştirmeyi ve ortam yaratmayı amaçlamaktadır. Bu, öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımalarına yardımcı olan, dolayısıyla yeteneklerini, potansiyellerini ve kişisel niteliklerini sınıf duvarlarının dışında geliştirmelerine yardımcı olan etkileşimli programlar, etkinlikler ve çok sayıda ders dışı etkinlik yaratarak yapılır.

Öğrenci dekanlığının çeşitli bağlı departmanları vardır; bunlar arasında psikolojik danışmanlık departmanı, sosyal ve kültürel destek departmanı, geri bildirim ve iletişim departmanı, dil desteği departmanı ve daha fazlası bulunmaktadır.

Psikolojik danışmanlık bölümü

Üniversitemiz, öğrencilerin aile sorunları, uyum, stres yönetimi ve kişisel sorunlardan olumsuz etkileri olabilecek ve depresyon, derslere ilgisizlik ve diğer zihinsel hastalıklara yol açabilecek psikolojik sorunlar yaşayabileceğinin bilincindedir.

Ancak biz öğrenci dekanlığı olarak erişilebilir ve kültürel açıdan duyarlı ruh sağlığı hizmetleri, ücretsiz danışmanlık seansları, terapiler, stres yönetimine yönelik atölyeler ve çok daha fazlasını oluşturduk. Bu hizmetlere ihtiyaç duyan öğrenciler Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezine (PDRAM) yönlendirilmektedir .

Geri bildirim ve iletişim kanalları

Öğrencilerin üniversitemizde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları deneyimlerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi açısından üniversite ile iletişim çok önemlidir . Öğrenci dekanlığı, öğrencilerimizin üniversitede kalmaları ile ilgili çeşitli konularda etkili iletişim ve kaliteli geri bildirim kanalları konusunda yardımcı olmaktadır. Öğrencilerimizin kaygılarını, önerilerini ve deneyimlerini çeşitli iletişim platformlarımız aracılığıyla dile getirebilmeleri için geri bildirim mekanizması kurduk .

Facebook: https://www.facebook.com/Kyreniauniversity
Instagram: https://www.instagram.com/kyreniauni?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw
Dilekçe formu: https://kyrenia.edu.tr/students/registration-office-petition/?lang=en

Mali yardım

Öğrenci dekanlığı, Girne Üniversitesi'ndeki eğitiminiz sırasında mali durumunuzu yönetmenize yardımcı olacak çeşitli destek ve tavsiyelere sahiptir. Bu, yalnızca bütçenizi planlıyorsanız veya şu anda borçlarınızı ödemekte mali zorluklar yaşıyorsanız size yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Artan hayat pahalılığının ve ekonomik koşulların etkilerinin fazlasıyla farkındayız , öğrenci dekanlığımız öğrencimize yardımcı olmak amacıyla, öğrencilerimize akademik yılları boyunca yardımcı olacak düzenlemeler oluşturmuştur. Bu hükümler şunları içermektedir: farklı fakültelere yönelik burs yardımları, yarı zamanlı iş imkanı, öğrenci transferi ve öğrencilerimize yönelik taksitli ödeme yöntemi.

Sağlık ve esenlik kaynakları

sağlık bizim için çok önemli, Girne Üniversitesi öğrencilerinin herhangi bir acil durumda sağlık sigortası yaptırmalarının önemli olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimizin fiziksel sağlıklarını korumak için sağlık tesislerine, sağlık sigortası bilgilerine ve kaynaklara erişmelerini ve tedavi için hastanemiz Dr. Suat Günsel Girne üniversitesi hastanemizden herhangi birine gidebilmelerini sağlıyoruz.

Akademik destek

Öğrenci dekanlığı, öğrencilerimizin her biri için uygun destekleri içeren sıkı bir akademik program sağlamaya son derece kararlıdır. Her bölümde öğrenme uzmanlarımız var

Öğrenci Kulüpleri

Üniversitesi'nde öğrencilerimizin sınıf duvarları dışında etkileşimde bulunabilecekleri, yeni arkadaşlar edinebilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri, yeni deneyimler kazanabilecekleri ve aynı zamanda aktif bir öğrenci topluluğunun parçası olabilecekleri deneyimleri zenginleştirmek için çeşitli öğrenci kulüpleri kurulmuştur.

Her öğrenci dilediği gibi bir kulübe katılabilir ve bunu yaparak ilgi duyduğu yeni kulüpler oluşturabilir, keşfedebilir, kişisel becerilerini geliştirebilir, yeni kültürler deneyimleyebilir.